You are currently viewing Walburga Euroopan evankelioimisen esikuvana

Walburga Euroopan evankelioimisen esikuvana

Vappu voisi olla Euroopan evankelioimisen juhlapäivä!

Vapun nimi tulee Walburgasta. Hän oli hyvän koulutuksen saanut englantilainen kristitty nunna, joka lähti 700-luvulla lähetystyöhön Saksaan.

Lähetystyö Euroopan kansojen keskellä voimistui 600-luvulta alkaen. Saksassa lähetystyöntekijänä vaikutti Bonifatius. Walburga lähti veljiensä Willibaldin ja Winibaldin kanssa avustamaan Bonifatiusta.

Willibald ja Winnibald perustivat uuden luostarin lähetystyön tukikohdaksi Saksan Heidenheimiin. Winnibald oli luostarin johtaja. Sisariston johtajaksi valittiin Walburga.

Winnibaldin kuoleman jälkeen Walburga johti koko luostaria. Kyvykäs nainen ja tärkeä eurooppalainen vaikuttaja kuoli 25.2.779.

Tehtävä on sama tänäänkin

Vappu viittaa siis naispuoliseen lähetystyöntekijään ja Euroopassa tehtävän lähetystyön ja evankelioimisen historiaan!

Jos Walburga voisi katsoa Eurooppaa tänään, hän haluaisi ehkä päästä tänne nyt uudelleen 1250 vuotta myöhemmin lähetystyöhön. Tehtävä on nimittäin kesken. Me näemme aikamme haasteen ja vain me voimme vastata siihen.

Oli aika, jolloin Euroopassa kaikki olivat ainakin ulkonaisesti tavoitettu evankeliumilla. Juuri nyt monin paikoin kristikunta vaipuu toivottomuuteen. Kirkkojen ovia suljetaan. Julkisuudessa evankeliumi yritetään vaieta. Seurakuntien jäsenmäärät menevät alas. Moni kadottaa luottamuksen Raamattuun ja Jumalan mahdollisuuksiin. Moni sydämessä herätystä kaipaava on väsynyt ja vaipunut masennukseen.

Euroopan kristikunta kaipaa rohkaisua

Siellä täällä on toivon liekkejä, moni tulee uskoon, Raamattua opetetaan ja evankeliumia julistetaan. Uskovia kokoontuu, heistä huolehditaan, vahvistetaan, rohkaistaan lähetetään.

Kaipaan nähdä liikehdinnän, jossa kristityt suurella joukolla yhdessä lähtevät liikkeelle sadonkorjuuseen! Haluaisin nähdä Suomessa ja Euroopassa evankelioimisen innon ja kristikunnan uudistuksen liekkejä.
Kun Jeesus sanoi: Julistakaa evankeliumia kaikille, hän ajatteli myös 750 miljoonaa eurooppalaista.

Sinulla on tärkeä tehtävä!

Tässä joitakin ideoita, mitä voisit tehdä:

  • Päätä, että teet osaltasi jotain Suomen ja Euroopan hyväksi.
  • Kirjoita lista ihmisistä, joiden puolesta päivittäin rukoilet, että he pysyisivät uskossa tai tulisivat uskoon.
  • Kerro uskostasi.
  • Mieti, miten voit auttaa läheisiä käytännön tehtävissä (esim. kaupassa käynti, remonttiapu).
  • Pidä huolta omasta uskonelämästä. Varaa aikaa rukoukseen, Raamatun lukemiseen ja uskovien yhteyteen.
  • Rukoile kirkkojen, seurakuntien, kristillisten yhteisöjen ja järjestöjen työntekijöiden puolesta. Rukoile herätyksen aikaa Suomeen ja Eurooppaan.

Ystävät, ei vaivuta toivottomuuteen! Pidetään ihmisten ikuisen autuuden vuoksi evankelioimisen näkyä elävänä.

Rohkeasti uskossa eteenpäin!

Nyt tarvitaan miehiä ja naisia, jotka Walburgan, Willibaldin, Winibaldin ja Bonifatiuksen tavoin ottavat Euroopan evankelioimisen sydämelleen. Ja tekevät jotain tässä ennen vahvassa kristillisessä maanosassamme.

Epäilemättä edessämme on vastustusta, vihamielisyyttä ja vaikeuksia. Mutta myös kokemuksia siunauksesta, uskoontuloista ja uudistuksesta.

Uskon hengelliseen uudistukseen ja herätykseen Suomessa ja Euroopassa. En minä muuten kirjoittaisi tätä.

Haluan Jumalan kunniaksi rohkaista sinua: Ei luovuteta! Toteutetaan Jeesuksen lähetyskäskyä täällä rohkeasti. Palvellaan, rakastetaan ja todistetaan. Olen päättänyt nähdä vaivaa, rukoilla ja tehdä työtä Jumalan kunniaksi, seurakuntien vahvistumiseksi ja ihmisten pelastumiseksi. Kuten nuo Bonifatius, Willibald, Winibald ja Walburga.

Mika Tuovinen
(30.4.2021)

Vastaa