Matti Hernesaho Mission Europe

Matti Hernesaho on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pastori, joka on vuodesta 2016 alkaen toiminut Turussa erityisesti nuorten aikuisten parissa.

Vuonna 2024 Matti liittyi Mission Europen tiimiin toteuttaakseen laajemmin kutsumustaan innostaa, sytyttää ja varustaa ihmisiä Jeesuksen seuraajina.

Matti asuu Turussa vaimonsa Kirsin sekä kolmen kouluikäisen jalkapalloilevan pojan kanssa.

Mission Europen työssä Matti varustaa seurakuntia, julistaa evankeliumia ja mahdollistaa nuoren sukupolven kasvamista Jeesuksen antamiin tehtäviin.

Sain kutsun jo nuorena

Jo lapsena sain kutsun hengelliseen työhön. Isäni kuoli traagisesti ollessani kuusivuotias ja aloin silloin pohtimaan elämän merkitystä ja sitä, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu. Kiinnostus Raamatun kertomuksia kohtaan näkyi jo ala-asteella. Kakkosluokkalaisena olin koulupäivien jälkeen Kauhavan vapaaseurakunnan järjestämässä iltapäiväkerhossa, jossa sanoma Jeesuksesta ja rakastavasta Jumalasta oli päivittäin läsnä. Kun kolmannella luokalla toin uskonnon kokeesta kympin kotiin, vaarini totesi, että minusta voisi tulla hyvä pappi. Jo silloin ajattelin, että niin varmasti tulisikin, vaikka en sitä uskaltanut kenellekään myöntää. Kiinnostukseni uskoa kohtaan pysyi kuitenkin yllä ja osallistuin vapaaehtoisesti muun muassa pyhäkouluun ja seurakunnan kerhoihin.

Rippikoulu oli minulle käänteentekevä kokemus. Siellä näin kristittyjä, jotka olivatkin ihan täysjärkisiä eikä mitään höyrypäitä. Ajattelin, että jos Jeesuksen voi ottaa tosissaan ja olla silti tolkuissaan, hengellinen työ voisi olla minua varten. Kun oppitunnilla kesäteologi kysyi minulta, mikä minusta tulee isona, vastasin, että minusta voisi tulla vaikka historian tai filosofian opettaja. Jo silloin ajattelin, että julistaminen olisi minun tehtäväni, mutta en kehdannut sitä kenellekään sanoa, koska häpesin intoani liiallista uskoa kohtaan.

Pyhän Hengen kohtaaminen antoi varustuksen ja rohkeuden

17-vuotiaana ajauduin Pirkanmaalle Ylöjärvelle, jonka seurakuntanuorissa tutustuin karismaattiseen kristillisyyteen. 17-vuotiaana kokemani Pyhän Hengen kohtaamisen kokemus oli käänteentekevä hetki, joka rohkaisi minua avoimesti siihen, mihin Jumala minua kutsuu: julistamaan Jeesusta. Tuosta hetkestä alkaen elämäni on ollut yhä askel askeleelta rohkaistumista Jumalan työhön astumisessa.

Julistamista, varustamista, sytyttämistä ja lähettämistä

24-vuotiaana minut vihittiin papiksi ja sain kutsun työhön Turun Mikaelinseurakuntaan. Papin työssä olen saanut toteuttaa kutsumustani, mutta virkaan liittyvät raamit ovat ajan myötä tuntuneet kahlitsevilta. Jumala kutsuu minua uuteen. Kahdeksan vuotta seurakuntatyötä tehtyäni rohkaistuin ottamaan uuden askeleen, kun aloitan elokuussa 2024 Mission Europen julistajana ja projektikoordinaattorina. Tehtäväni on julistaa evankeliumia Kristuksesta ja varustaa nuorten kristittyjen sukupolvea yli kirkkokuntarajojen astumaan siihen kutsumukseen, johon Jumala heitä kutsuu. Tämän tehtävän ohella jatkan osa-aikaisesti Turussa nuorten aikuisten pastorina. Näin saan keskittyä täysiaikaisesti siihen tehtävään, johon Jumala on minut kutsunut: julistamiseen, varustamiseen, sytyttämiseen ja lähettämiseen, jotta maailma uskoisi, että Jeesus on Herra.

Tule lähettäjäkseni! 

(alla myös Matin tukitiedot)

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Klikkaa tästä Matin kuvaa. Jos haluat myös Mission Europen 4-6 kertaa vuodessa ilmestyvän uutiskirjeen klikkaa sitäkin.

Matin tukitiedot:

Saaja: Mission Europe Finland ry, Tilinumero: FI19 8000 1400 5633 43, Matin viite: 7100. / MobilePay: 80004

 


TÄTÄ SAA JAKAA!

Klikkaa alta:

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN