You are currently viewing Kristittyjen yhteinen vappu 2021

Kristittyjen yhteinen vappu 2021

Ilkka Puhakka: ”Kun silmät näkee Jeesuksen, siinä on toivo.”

Suuret kristilliset mediatalot ovat lähteneet ainutlaatuiseen yhteistyöhön ja lähettävät yhteisen vapputapahtuman kanavillaan.

Tänä vuonna Helsingin Senaatintorilla ei järjestetä yhteistä vapputapahtumaa ja Jeesus-marssia. Kristillinen vapputapahtuma tulee nyt television ja radion kautta koteihin. Tapahtuman järjestää laaja joukko mediavaikuttajia:

Tapahtumaan voi osallistua Radio Dein, Radio Patmoksen, TV7:n ja Usko-tv:n välityksellä 1.5.2021 kello 13 alkaen. Alfa-TV:llä nähdään tilaisuudesta kooste 2.5.2021 kello 09.00 ja 18.30.

Vapputapahtuman teemana on Jeesus – toivoa tulevaisuuteen.

Jeesus yhdistää kristittyjä

Tapahtumassa on mukana muun muassa evankelista Ilkka Puhakka Mission Europesta. Esitin Ilkalle kolme kysymystä.

Miksi kristittyjen yhteinen vappujuhla on tärkeä?

”Tämä on nykyaikana erittäin tärkeää. Tämä on silta kristittyjen yhteyteen. Kristittyjen geeneihin kuuluu yhteen tuleminen ja yhdessä juhliminen. Nyt kun se ei ole fyysisesti mahdollista, tämä on silta siihen, mitä tulemme yhdessä kokemaan.”

Mitä kristityt voisivat tehdä yhdessä?

”Lähtökohtana on, että kristityt tajuavat ja ymmärtävät kirkkaasti sen, mikä on meidän yhdistävä tekijä. Se on se, mitä kukaan ei omista, mutta mistä kaikki ovat osallisia. Se on Jeesus. Evankeliumi Jeesuksesta on eittämättä kaikkein tärkein yhdistävä tekijä. Tämä voi yhdistää meitä toimimaan yhdessä. Se antaa sitten myös valtuudet siihen, että jokaisella on oma kristillinen koti, jossa on omat tavat ja tunnustukset. Koti ei kuitenkaan omista kaikkea, meillä on kristikunnassa asioita yhteisessä omistuksessa.”

Puhut kristittyjen yhteisessä vapputapahtumassa. Mikä on sanomasi?

”Sanomani on toivo! Puhun siitä tavalla, joka on piirtynyt sisuskaluihini Venäjän vankiloissa. Toivo on silmät, jotka näkevät. Kun silmät näkee Jeesuksen, siinä on toivo. Tämä on minulle rakas aihe.”

Siunattua vappua kaikille! Mika Tuovinen.
Lue Ilkasta lisää.
(1.5.2021)

Vastaa