You are currently viewing Miten olla mukana lähetystyössä Euroopassa?

Miten olla mukana lähetystyössä Euroopassa?

Suomalaisina olemme jo Euroopassa. Seurakuntina ja järjestöinä olemme kotimaassammekin lähetystilanteessa. Lähetystilanne on siellä, missä uskon ja epäuskon raja kohtaavat.

Maassamme yhä suurempi joukko ei ole koskaan ollutkaan kristillisen seurakunnan jäsen. Kristillisen seurakunnan ominaispiirteeseen kuuluu työntekijöiden lähettäminen, ja monet järjestöt ovat lähettäneet työvoimaa Eurooppaan. Iloitsen, että  luterilaiset seurakunnat ovat tehneet Euroopan työlle nimikkosopimuksia esimerkiksi Kansanlähetyksen, Kylväjän, Sanansaattajien,SLEY:n ja ELY:n kautta. Monet seurakunnat tukevat myös tunnustustenvälisten järjestöjen työtä kuten Operaatio Mobilisaatio ja YWAM(Youth With a Mission). Niin kutsuttujen vapaiden kristillisten seurakuntien lähetyspanos Euroopassa on myös tärkeä. Myös meidän Mission Europe toimii monissa maissa.

Jos maanosamme lähetyshaaste puhuttelee sinua, voit kysyä lähetysjärjestöistä, onko sinulle tehtäviä heidän kauttaan.

Lähtijöitä, rukoilijoita, lahjoittajia, lähetysinspiraattoreita…

Voit rukoilla lähetystyön puolesta. Rukoile kirkkojen, seurakuntien ja maiden puolesta. Moni rukoilee herätystä Suomeen, ja samankaltaisella rukouksella voimme muistaa muitakin maita. Työntekijöiden lähettäminen Eurooppaan maksaa, ja voit tukea työtä taloudellisesti. Työ tarvitsee lahjoittajia. Lähetysinspiraattorina voit pitää lähetyshaastetta esillä, etsiä ja rukoilla työntekijöille lähettäjiä ja lähtijöitä.

lähetystyö Saksassa
Moskeija ja kirkko vierekkäin Saksan Mannheimissa.

Minne suunnata työtä?

Eurooppalaisten evankeliointi. Esimerkiksi Virossa lähetystyö kohdistuu virolaisten tavoittamiseen. Erityisesti Itä-Euroopassa on alueita, joissa kristittyjen lukumäärä on todella pieni, ja työ vaikeaa. Eikä uudelleen evankeliointi Euroopan länsiosissakaan ole helppoa. Moni ajattelee, että Jeesuksella ja evankeliumilla ei ole mitään annettavaa, se kuuluu menneisyyteen. Eurooppalaisten tavoittaminen on yksi vaikeimmista lähetyskentistä.

Maahanmuuttajatyö. Maailmassa on paljon kansoja, joita evankeliumi ei tavoita. Heitä tulee paljon Eurooppaan opiskelemaan ja työskentelemään. Heidän pariin tarvitaan työntekijöitä.

Ihmiskaupan vastainen työ. Ihmiskauppa on surullista todellisuutta nykyajassamme. Suomalaiset ovat toimineet muun muassa Room of Hope -päiväkeskuksessa Kyproksella.

Muslimit. Esimerkiksi Venäjällä, Albaniassa, Bulgariassa ja Balkanilla on kansoja, joiden keskellä on vähän kristittyjä ja työntekijöitä.

Teologeja tutkimustyöhön. Voisiko jokin taho perustaa tutkimuskeskuksen, joka pohtisi evankelioimistoiminnan teologisia ja käytännöllisiä kysymyksiä ja olisi kykenevä opettamaan ja kouluttamaan maanosamme kristittyjä uuteen evankeliumin intoon? Tälle olisi suuri tarve.

Seurakuntien ja seurakuntalaisten varustaminen. Meidän tulee määrätietoisemmin kouluttaa kristittyjä heidän identiteettinsä vahvistamiseen kristittynä. Kristitty on lähetetty palvelemaan rakkauden teoin sekä antamaan sanallinen todistus uskosta. Tarvitsemme opastusta myös siihen, miten johdattaa toisia Kristuksen ja seurakunnan yhteyteen.

Yhdessä Euroopassa

Jumala on rakastanut hänet mitättömänä ja vähäpätöisenä hylänneitä eurooppalaisia ja suomalaisia niin paljon, että antoi Jeesuksen heitäkin varten, jotta he uskoisivat eivätkä joutuisi kadotukseen.

Tässä on myös Mission Europen työn työn ydin.

Haluamme tehtävässämme palvella kristikuntaa eri järjestöissä, seurakunnissa ja kirkkokunnissa. Haluamme tehdä yhdessä työtä. Meillä on sama Jeesus, sama pelastaja, sama usko ja sama taivas. Kristittyjen yhteinen todistus on meille tärkeää.

Mission Europe keskittyy seuraaviin asioihin:

  • Evankeliumin kertominen ja kutsun esittäminen Jeesuksen seuraan.
  • Kristittyjen identiteetin vahvistaminen kouluttamalla.
  • Lähetys- ja evankelioimisnäyn lisääminen.
  • Yhteisen todistuksen antaminen erityisesti missioilla ja seurakuntatapahtumilla.

Mission Europen toimisto sijaitsee Etelä-Saksan Kandernissa. Työn painopistealueita Suomen lisäksi ovat olleet Venäjä ja Viro. Teemme työtä toki laajemminkin siellä, mihin meitä kutsutaan, ja voimavaramme riittävät.
Lähetystyö ja evankelioiminen

Yhdessä Suomessa

Olemme mukana Se löytyi -missiossa. Sen jälkeen etsimme Suomessa paikkakuntia ja alueita, jotka haluaisivat järjestää koko aluettaan koskevan kristittyjen yhteisen mission. Tässä seurakuntalaisten kouluttaminen on ensiarvoisen tärkeää. Mission aikana pyritään tavoittamaan kaikki alueen asukkaat. Mission jälkeen aloitetaan juurruttaminen Jumalan sanaan ja seurakuntaan esimerkiksi pienryhmien kautta. Jos sinua kiinnostaa lähteä rakentamaan tällaista missiota, ota yhteyttä.

Mediamission jälkeen haluamme tukea seurakuntia paikallisten kylä- ja kaupunkimissioiden toteuttamisessa, joissa pyritään seurakuntien vahvistumiseen ja jokaisen alueen ihmisen tavoittamiseen.

Suuresta yhteisestä tehtävästä Euroopassa iloiten ja sinua siunaten

Mika Tuovinen
toiminnanjohtaja
Mission Europe (helmikuu, 2022)

Lahja Mission Europen työlleLiity lähettäjäksi

Vastaa