You are currently viewing Miten Mission Europen talous toimii?

Miten Mission Europen talous toimii?

Minulta on kysytty, miten te rahoitatte evankeliumin julistamisen. Tässä vastaus.

Tulin kolme ja puoli vuotta sitten Mission Europen työhön suuren kristillisen järjestön johtajan tehtävästä. Mission Europessa joitakin asioita on toisin. Yksi niistä on työn rahoitus.

Mission Europe ei saa valtiolta, kirkoilta eikä seurakunnilta avustusrahaa. Onneksi joskus kerätään tilaisuudessa saatetaan kerätä kolehti ja puhujapalkkioitakin maksetaan. Olemme niistä kiitollisia.

Jokainen on vastuussa omasta kannatuksestaan

Jokaisen työntekijän, myös minun johtajana, on itse kerättävä omaan palkkaan ja työhön kuluvat varat. Tämä on monen mielestä tosi rankkaa, sillä joutuu elämään lahjoitusten varassa. Toisaalta tämä on Jeesuksen toiminnasta otettu malli. Luukkaan evankeliumissa kerrotaan Jeesuksen saarnamatkasta ja sen rahoituksesta: Magdalan Maria, Johanna ja Susanna sekä ”monia muita naisia, ja kaikki nämä avustivat heitä omilla varoillaan” (Luuk. 8:1-3).

Otan esimerkin itsestäni. Kun tulin töihin, aloitin pienellä palkkaprosentilla, koska taloudellinen tuki ei riittänyt. Se on kasvanut koko ajan. Tarvitsen vieläkin tukijoita. Minun viitteelle lahjoitetuista varoista maksetaan minulle palkka, palkan sivukulut, matkakulut ja kaikki työkulut kuten puhelin, tietokone, postimerkit ja muut hankinnat. Lisäksi annamme sovitun prosenttimäärän Mission Europen hallintokuluun.

Jos tuloja ei ole tarpeeksi, palkkaosuutta pienennetään. Jos tuloja on tarpeeksi voi toimia kokoaikaisesti.

Rahoitusjärjestelmä on hyvin yksinkertainen. Kukin on vastuussa omista tuloista ja kuluista.

Lähettäjäpiirit

Jokaisella työntekijällämme on lähettäjäpiiri. Se koostuu niistä, jotka haluavat tukea Mission Europen kaltaista evankeliumiin, kristittyjen yhteiseen todistukseen ja ihmisten uskoon kutsumiseen tähtäävää työtä. Monesti tukemisen taustalla on ystävyys. Nämä lähettäjäpiirit ovat työn taloudellinen runko ja pitävät myös talouden tasapainossa, koska kukaan ei voi käyttää varoja enempää kuin hänelle on tullut. Tämä on myös tulevaisuudessa ainoa  kasvun mahdollistava strategia. Moni muukin kristillinen järjestö ja seurakunta tulee omaksumaan tämän mallin. Haluamme jakaa kokemuksiamme toisillekin.

Työntekijämme ovat erilaisia ja lähettäjäpiirit ovat erilaisia. Myös lähettäjät ovat erilaisia. Kirjoitin omille uusille lähettäjilleni näin:

”Lähettäjät ovat erilaisia. Jotkut rukoilevat, toiset rohkaisevat, kolmannet antavat varoistaan. Jotkut tekevät kaikkea. Kaikki on vapaaehtoista. Ketään ei kytätä tai käsketä! Saat olla mukana ilosta käsin! Saa olla myös mukana ihan vaan passiivisena seuraajana!

Tämä hyvä muistaa, vaikka tuonkin myös taloudellisen kannatuksen asiaa esille. Teen sen siksi, koska voin tehdä tätä työtä vain lahjoitusten perusteella. Monet epäröivät liittyä lähettäjäksi, koska ajattelevat, että sitten on pakko antaa varoja. Ei ole pakko! Jotkut ovat kysyneet, kuinka paljon voin antaa. Kaikki on vapaaehtoista. Kuukausilahjoitukset ovat muutamasta eurosta pariin sataan euroon. Iloitsen kaikista. Mainitsin tämän raha-asian nyt avoimesti, koska se askarruttaa monia lähettäjiä ja lähettäjäksi tulemista pohtivia. Muista, että iloitsen kaikista lähettäjäpiiriläisistä. Tiedän monen tukevan jo hengellistä työtä toisaalla. Myös rukous on tärkeää hengellisessä työssä. Se edistää työtä ja kannattelee työntekijöitä heidän taisteluissaan. Ja niitä riittää! Jotkut laittavat rohkaisevia viestejä. Arvostan kaikkia lähettäjiäni, työtovereitani! Lähettäjäpiiriläiset ovat minulle myös rukousaihe, ja yritän kirjeilläni rohkaista sinua. ”

Tervetuloa työyhteyteen!

Edellä kuvatusta voi päätellä, että olemme köyhä järjestö. Haluamme kuitenkin tehdä monia hengellisesti rikkaiksi.

Meillä ei ole rakennuksia eikä omaisuutta, mutta rikkautemme ovat työmme ystävät, jotka uskollisesti ovat työtoveruudessa rohkaisten, rahoittaen ja rukoillen. He ovat todellakin työtovereitamme! He mahdollistavat palvelutyömme. Jokainen meistä joutuisi olemaan ilman heitä toisissa tehtävissä. Olen tavattoman kiitollinen kaikille, jotka kulkevat työntekijöidemme rinnalla.

Pääset työntekijöidemme lähettäjäpiireihin täältä: Tulen mukaan!

Siunauksen toivotuksin, Mika Tuovinen, toiminnanjohtaja


ILOITSEMME JOS TÄTÄ TIETOA JAETAAN!

Klikkaa alta:

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Vastaa