You are currently viewing Miksi pitää kutsua uskoon?

Miksi pitää kutsua uskoon?

Evankelista Kalevi Lehtinen kyseli tätä kolme vuosikymmentä sitten lähettäjäpiirikirjeessään (4.4.1990). Suomessa elettiin missioiden aallossa, joissa Kalevi esitti aina kutsun lähteä Jeesuksen seuraan.
Miksi Jeesuksen seuraamiseen ja uskoon kutsuminen on tärkeää? Tässä alla Lehtisen pohdintaa vuosien takaa.

Miksi on tärkeää kutsua uskoon?

”Suomen reissulla parikin työntekijää esitti saman kysymyksen: ”Miksi ihmisiä pitää kutsua uskoon? Eikö pelkkä evankeliumi riitäkään?”

Niin, miksi ei Jeesus tyytynyt vain kertomaan taivaan valtakunnasta ja Jumalasta? Miksi hänen piti vielä haastaa ihmiset jättämään kaikki ja seuraamaan häntä?

Miksi ei Pietarille ollut kyllin se, että hän helluntaina julisti Jeesuksen ylösnousseeksi Messiaaksi? Miksi hänen oli kutsuttava parannukseen, kasteelle ja seurakuntaan?

Miksi Paavalille ei riittänyt se, että hän olisi vain opettanut löytämänsä valtavan armon salaisuuksia, vaan hänen oli kuljettava kaupungista kaupunkiin saarnaamassa pakanoille parannusta ja kääntymystä Jumalan puoleen?

EVANKELIUMIIN KUULUU KUTSU

”Pelkkää evankeliumia” ilman kutsua Kristuksen yhteyteen ei ole olemassakaan! Julistus, josta puuttuu kutsu, ei ole täyttä evankeliumia! Kutsu ei ole vain jonkinlainen lisäke, ei edes johtopäätös evankeliumista, vaan se kuuluu olennaisesti itse evankeliumiin.
Ihmisen kutsuminen ja uskoon auttaminen on juuri se tekijä, joka erottaa toisistaan evankeliumista puhumisen ja evankeliumin julistamisen. Kristus ei ole kutsunut meitä vain puhumaan evankeliumista vaan julistamaan sitä, tuomaan ihmisiä pimeydestä valkeuteen, kuolemasta elämään ja saatanan vallasta Jumalan tykö.”

Näin perusteli Kalevi Lehtinen sitä, miksi hän kutsuu kuulijoitaan uskoon.

Mika Tuovinen
(20.1.2022)

Vastaa