You are currently viewing Mika Tuovinen siirtyy vuodenvaihteessa Mission Europen palvelukseen

Mika Tuovinen siirtyy vuodenvaihteessa Mission Europen palvelukseen

Mika Tuovinen siirtyy Mission Europen palvelukseen 1.1.2021. Hänen tehtäviin tulee kuulumaan julistus- ja opetustyö, yhteyksien luominen ja vahvistaminen erilaisissa kristillisissä verkostoissa niin Suomessa kuin kansainvälisesti sekä Mission Europe -tiimin johtaminen.

Rovasti Markku Happonen on vaimonsa Aulikin ja edesmenneiden Eine ja Kalevi Lehtisen kanssa perustanut Mission Europe -järjestön vuonna 1991 mahdollistamaan evankelioimistyötä.

Markku Happonen siirtyy toiminnanjohtajan tehtävästä sivuun, ja saappaisiin astuu Kansanlähetyksen nykyinen lähetysjohtaja Mika Tuovinen.

”Viimeisten parinkymmenen vuoden ajan olemme saaneet jakaa elämäämme ja rohkaista toinen toistamme sekä toteuttaa yhteistä työnäkyämme kumpikin tahollaan. Ensi vuoden alusta tämä muuttuu, sillä Mika liittyy Mission Europe -julistustiimiin. Tämä vahvistaa huomattavasti pienen järjestön voimavaroja”, Happonen kertoo.

Mika, millä mielellä lähdet uuteen?

Odotan sitä, että saan keskittyä koko voimavaroilla siihen, että mahdollisimman moni löytäisi uskon Jeesukseen.

Sydämelläni on erityisesti kolme asiaa, joihin toivon voivani paneutua:

  1. oma julistaminen ja opettaminen,
  2. kristittyjen ja seurakuntien tukeminen evankelioimisessa ja
  3. kristikansan mobilisointi evankeliumia jakamaan.

Lisäksi minua innostaa Raamatun ajatus: “lohduttakaa minun kansaani”. Kristityillä, kuten kaikilla ihmisillä, on monenlaisia vaikeuksia. Ollaan petytty omaan vaellukseen ja kysellään, miten kelpaan Jumalalle.

Suomessa ja Euroopassa evankelioimistyön kirkastamisen tarve on suuri. Olen asunut Suomessa, Virossa ja Saksassa ja seurannut kuinka kirkkojen väkimäärä jatkuvasti laskee. Näyttää siltä, että kristikunta on väsähtänyt ja evankeliumin kulku jotenkin seisahtanut. Siksi haluan nähdä vaivaa sen eteen, että evankelioimisen profiili terävöityisi.

Erityisesti odotan, että ovia avautuisi myös Viroon, jossa olen asunut 10 vuotta. Haluan myös omalla panoksellani tukea Viron seurakuntia, jotka edelleen tarvitsevat suomalaisten tukea. Etenkin nyt, kun jotkut järjestöt ovat vetäytymässä sieltä pois.

Pari kymmentä vuotta ollut tietoinen Mission Europen työstä, ja seurannut sitä. On ilo liittyä tähän tiimiin. Meillä kaikilla on sama kirkas näky Jeesuksesta ja evankeliumista.

Uuteen lähtemistä helpottaa se, että työlleni saatiin Kansanlähetyksen omasta keskuudesta nuorempi seuraaja, Daniel Nummela.

Mika Tuovinen on Jyväskylästä kotoisin oleva luterilainen pappi. Hän on toiminut lähetystyössä vuosina 1995-2010 Virossa ja Saksassa. Viimeiset kymmenen vuotta Kansanlähetyksen johtotehtävissä, näistä yhdeksän vuotta liikkeen johtajana.

Mission Europen työntekijätiimiin kuuluu Happosten ja Mika Tuovisen lisäksi Ilkka Puhakka, Seppo Niemeläinen ja Petri Välimäki.

Mika Tuovisen ja koko työntekijätiimin palkkaan ja työn tekemiseen liittyvät varat katetaan lähetysrenkaan tuella. Kotisivulla voit lukea työstä enemmän ja liittyä lähettäjäksi.

Vastaa