You are currently viewing Ilkka Puhakka valmistautuu Se löytyi -missioon

Ilkka Puhakka valmistautuu Se löytyi -missioon

Mission Europen evankelista Ilkka Puhakka kirjoittaa elokuun 2022 lähettäjäkirjeessään tulevan syksyn kiireisestä ja innostavasta työjaksosta seuraavasti:

”Saan näillä näkymillä olla yli 20 paikkakunnalla kertomassa ihmisille Jeesuksesta. Nimenomaan haluan kertoa Jeesuksesta ja kutsua ihmisiä hänen luokseen. Siksi tämän ”tekemättömyyden” aikana olen paljon lukenut, pohtinut, rukoillut, soitellut pianoa ymmärtääkseni sitä Jeesusta, joka ilmenee evankeliumeissa vahvana, radikaalina, rohkeana, viisaana, koskettavana, nöyränä, lakihenkistä uskonnollista järjestelmää vastustavana, syntisten ystävänä, kärsivänä, kuolleena, ylösnousseena ja yhä edelleen vaikuttavana. Sitä Jeesusta, jonka sain itse aikoinaan kohdata; ja joka hullaannutti minut niin, että vieläkin silloin syttynyt tuli roihuaa sydämessäni!

Yli 50 vuotta olen ollut tässä tehtävässä tavalla tai toisella. Ev.lut seurakunnissa, kristillisissä järjestöissä, vapaiden ja vangittujen parissa. Suomessa ja monin paikoin maailmalla. Nähnyt paljon, kuullut paljon, kokenut paljon. Kaiken tämän keskellä, varsinkin täällä Suomessa, olen ihmetellyt sitä, miten olemme onnistuneet tekemään Jeesuksesta niin mauttoman, hajuttoman ja näkymättömän. Monille vastenmielisen. Kaikkea tätä miettiessäni päädyin lukemaan Kalevi Lehtisen kirjaa ”Armo jää”. Sieltä silmiini iskeytyi Kalevin sanat:

”Maailma janoaa rakkauden vallankumousta. Vapauttakaamme kristillisen perinteen kotieläimeksi kesyttämä ja kirkkorakennuksiin telkeämä Jeesus vaikuttamaan yhä räväkkänä ja systeemiin sopeutumattomana kuin hän on Uuden testamentin lehdillä.”

Tuossa se on. Siinä on lyhyesti ja ytimekkäästi sanottu kaikki mitä ajattelen. Tämän ajatuksen kanssa olen menossa syksyyn, ja pyydän, että olet rukouksin mukana.

Kun näitä ajatuksia ja julistuksen sisältöä kasaan, on merkittävään rooliin jälleen tulleet omat esikuvani. Yksi merkittävimpiä evankelistan esikuviani on Kalevi Lehtinen. Hänen julistuksen kautta aikoinani koin valtavan evankeliumin ja Jumalan armon ymmärtämisen. Hän on omalla julistuksellaan innoittanut ja antanut mallia minulle siitä, miten ymmärrettävästi, mielenkiintoisesti, huumorilla ja Jeesus-keskeisesti julistetaan. Nyt kuolemansa jälkeen hän on opetuksillaan ja ajatuksillaan innoittanut minua tekemään evankelistan työn. Julistamaan selkeää, mielenkiintoista, elämänmyönteistä ja armorikasta evankeliumia Jeesuksesta!

Syksyllä toteutettava Se löytyi! – missio 2022 pyrkii tavoittamaan jokaisen suomalaisen ihmisen median, ihmisten todistusten ja erilaisten tapahtumien kautta. Sen järjestäjinä ovat useat suomalaiset kristilliset tahot niin kirkollisesta kuin vapaista suunnista. Mission ainoa sanoma on evankeliumi Jeesuksesta. Siksi olen – ja Mission Europessa olemme innostuneita tästä tapahtumasta.”

-Ilkka Puhakka, evankelista, Mission Europe

Ilkka Puhakan työn mahdollistaa lahjoitukset ja lähettäjäpiiri, johon olet tervetullut. Lue lisää.

Vastaa