You are currently viewing Petri ja Marianne Välimäen elo-syyskuun 2022 lähettäjä- ja rukouskirje

Petri ja Marianne Välimäen elo-syyskuun 2022 lähettäjä- ja rukouskirje

ANSAITSEMATON RAKKAUS MEIDÄN OSAKSEMME

Miten ihana onkaan äidinkielemme sana ARMO, jonka kirjaimista syntyy usein esim. rippikouluissa käytetty armon määritelmä. Otsikossakin jo mainittu – Ansaitsematon Rakkaus Minun/Meidän Osaksemme. Se on myös varsin mieliin jäävä nyrkkisääntö siitä, mitä armo tarkoittaa. Hyväksyntä aina pelastusta myöden saadaan todellakin lahjana Jeesuksen sovituksen ja täytetyn työn tähden. ”Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja – ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.” (Ef. 2:8-9)

ARMO PALVELUTYÖN PERUSTANA

Samalla, kun me kristityt saatamme iloita Jumalan armosta pelastuksen asiassa, voimme toisinaan olla itsellemme aika ankaria ja vaativia. Ihminen helposti asetta itselleen riman, jota on mahdoton täyttää ja kokee sitten kipeää riittämättömyyttä. Meille, jotka palvelemme eri tavoin Jumalan valtakunnan palvelutyössä, taipumus kokea kipeää syyllisyydentunnetta voi joskus tuntua vielä raastavammalta. Itsellenikin tämä on hyvin omakohtainen kokemus. Lisäksi olen nähnyt ja kuullut sen monesti sielunhoidollisissa keskusteluissa. Ihminen kokee, että hän edustaa jotain niin kallista, että pitäisi kyetä täyttämään sitten myös sen mukainen mitta. Kun ei kykene, voi armo olla perin hukassa. Toisinaan jopa niin surullisesti, että ihminen antaa periksi ja luopuu palvelusta, koska kokee itsensä kerta kaikkiaan liian huonoksi.

Jos tämän kaltainen kamppailu on myös sinulle tuttua ja kipeän omakohtaista, tahdon muistuttaa sinulle joitain mielestäni hurjan tärkeitä Jumalan sanan, Raamatun, lohdutuksen sanoja meille uskoville – myös Jumalan valtakunnan palvelijoille. Mekin nimittäin saamme elää armosta. Tämän myös apostoli Paavali tiesi hyvin: ”Tämän evankeliumin palvelija minusta on tullut Jumalan armosta sen lahjan mukaan, joka Hänen voimansa vaikutuksesta on minulle annettu. Minulle kaikista pyhistä vähäisimmälle, on annettu tämä armo: julistaa pakanoille evankeliumia Kristuksen tutkimattomasta rikkaudesta..” (Ef. 3:7-9) Tai kuten hän toisessa kohdin opettaa kaikille muillekin: ”Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä.” (2. Kor. 4:7)

Erityisen ihmeellistä on, että nimenomaan meidän kokemamme heikkous saattaa hyvin syvällä ja aidolla tavalla avata mahdollisuuden Jumalan erityisiin siunauksiin. Sen apostoli sai kokea omakohtaisesti, kun hän useampaan kertaan rukoili Jumalaa vapauttamaan hänet pistimestä, joka häntä tuskallisesti vaivasi. Jumala vastasi: ”Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa.” Ystävä rakas! Sinun heikkoutesi ei estä Jumalaa siunaamasta sinun kauttasi. Hänen armossaan on myös sinulle kyllin! (2. Kor. 12:9)

Palvelutyössäni saan jatkuvasti kokea ja nähdä syvää riittämättömyyttä. Osin juuri siksi armon sanomalle on valtava tilaus. Jeesus tuli juuri itsessään mahdottomia ja syntisiä ihmisiä pelastamaan. (Matt. 9:12-13) Ristin puulla Hän omalla verellään sovitti kaikki meidän syntimme, eikä vain meidän, vaan myös koko maailman synnit. (2. Kor. 5:18, 1. Joh. 2:1-2) Siksi jokainen Häneen turvautuva ihminen saa tulla armahdetuksi ja rakastetuksi. Ja Jeesus voi kurjimmankin täydellisesti pelastaa. (Hebr. 7:25) Sitä on evankeliumi, suuri ilosanoma Jeesuksesta – ja nimenomaan evankeliumi on Jumalan voima. Tällaisia ajatuksia siis myös tänä syksynä uutta työkautta aloitettaessa. Palvelutapoja on paljon. Radio-ohjelmia, tv-ohjelmia, seminaareja sekä evankelioivia ja sielunhoidollisia tapahtumia. Sanoma on kuitenkin sama.

Tähän liittyy myös erityinen esirukouspyynnön aiheeni: Että Jumala itse antaa myös varjelunsa ja vahvistuksensa hyvän omantunnon mukaiseen ja Hänen tahtonsa mukaiseen elämään. Ja samalla vahvistaa myös puhtaan ja kirkkaan armon evankeliumin sanoman, niin että jokainen sitä kipeästi tarvitseva heikko ihminen saisi kokea Hänen lohdutuksensa. Ja ennen kaikkea iankaikkisen pelastuksen lahjan. Vain Hän tietää oikean tasapainon näiden eri puolien osalta. Hänen johdatukseensa on siis turvallista jäädä myös näiltä osin. Itsekin osaltani tahdon rukoilla sinulle ja kaikille läheisillesi runsasta Jumalan armoa ja siunausta.

Lämpimin terveisin Petri

MARIANNEN SYDÄMELTÄ

Meillä alkukesä meni upeasti. Saimme viettää paljon myös yhteistä aikaa ja levollista lomaa. Tapasimme myös joitain hyviä ystäviä, joita emme olleet pitkään aikaan tavanneet. Sitten iski korona. Ensin Petri tuli sairaaksi ja radio-ohjelmat peruuntuivat, sitten minä. Petrillä tauti meni melko nopeasti ohi, mutta minulle siitä tuli haastavampi kokemus. Jostakin syystä minulta meni myös tasapaino. Eli en kyennyt kävelemään ja pysymään pystyssä ilman apua. Jouduin sitten sairaalaankin, jossa ensin olin täydessä eristyksessä.
Uskon vahvasti rukouksen voimaan ja kiitän kaikkia esirukoilijoita ja erityisesti Jumalaa. Jotenkin koin siellä sairaalassa, että minulla on ihana mies ja aivan valtavan rakkaita lapsia sekä lapsenlapsia. Ja minulle kehittyi tietty sisu ja asenne, että ”olen selvinnyt vielä vaikeammistakin asioista, kyllä tästäkin selvitään.” Niin rukoilin ja sanoin itselleni. Ja lääkärillekin.

Nyt olemme sitten molemmat toipuneet ja uusi kausi jo alkanut. Ilo lapsenlapsista ja muista läheisistä on tosi iso. Samoin tehtävästä ja palvelumahdollisuuksista, joita Jumala on meille antanut. Pyydänkin rukoilemaan meidän molempien ja koko perheen puolesta, että saisimme pysyä terveinä ja Jumala itse antaa voimaa ja johdatuksensa Hänen tahtonsa mukaiseen palveluun. Hänen yksin on kunnia kaikesta! Omalta puoleltani tahdon yhtyä Petrin kanssa rukoukseen teidän jokaisen puolesta, että Jumala sinua ja läheisiäsi runsaasti siunaa. On upea asia, että olet lähettäjämme. Meillä kaikilla on arvokas yhteinen tehtävä!

Siunaten ja kiittäen! Marianne

Mission Europen työ on yksityisten lahjoitusten varassa. Kiitos teille monille, jotka olette kuukausilahjoittajina sekä antaneet yksittäisiä lahjoja. Voit tukea Petrin ja Mariannen työtä täällä ja liittyä heidän lähettäjäkseen täällä.

Vastaa