You are currently viewing Evankelistan kutsumuksen mahdollistaja

Evankelistan kutsumuksen mahdollistaja

Tänään 21.4.2022 viisi Mission Europen julistustyöntekijää tapasi Salossa. Suunnittelimme, rohkaisimme toisiamme, katsoimme tähän hetkeen ja piirsimme tulevaisuudenkuvia.

Mission Europe on kutsumustietoinen kokeneiden kristittyjen joukko. Meitä on tällä hetkellä palkkalistalla kuusi työntekijää (Helmuth Garoeb, Helena Jarva, Seppo Niemeläinen, Ilkka Puhakka, Mika Tuovinen ja Petri Välimäki).

Olemme evankelistan kutsumusta varten

Haluamme tietoisesti keskittyä Jeesus-julistukseen ja mahdollistaa evankelistan tehtävän. Evankelista on hyvän sanoman julistaja ja Jeesuksen seuraan kutsuja. Emme valitettavasti pysty palkkaamaan kaikkia evankelistan kutsun saaneita. Onneksi Suomessa on toisiakin tahoja siihen!

Meille tärkeää Jeesus-keskeisen julistuksen lisäksi on kristittyjen yhteyden korostus, kansainvälisyys, työntekijöiden evankelistan kutsumuksen vahvistaminen ja suojelu. Suojelu? Kyllä, sillä evankelista joutuu ajassamme helposti muihin kuin ydinkutsumuksen mukaisiin hommiin.

Mission Europen työhön tulijat joutuvat tuomaan itse mukanaan kaikki palkkakulut (ja palkan sivukulut), matkakulut sekä työ- ja toimintakulut.

Tätä varten jokaisella on oma lähettäjäpiiri. Tämä on yksi syy, miksi olemme varovaisia uusien työntekijöiden ottamiseen. Meillä ei ole kassakaapissa rahavuoria (ei edes kassakaappia) emmekä saa kirkoilta talousarviorahoja tai valtiolta tukea.

Menemme eteenpäin saman näyn omaavien kristittyjen tuella: rukouksin ja lahjoituksin. Ilman niitä työ loppuu.

Näkymme on Jeesus Kristus

Työtiimiämme yhdistää sama näky: viedä sanoma Jeesuksesta Kristuksesta mahdollisimman monelle siten, että heissä voi syntyä usko Jeesukseen.

Yllä olevassa kuvassa on viisi työntekijäämme tältä päivältä: Petri Välimäki, Helmuth Garoeb, Ilkka Puhakka, Mika Tuovinen ja Seppo Niemeläinen. Meistä jokainen tarvitsee ja arvostaa uusia lähettäjiä: Olet tervetullut lähettäjäksi!

Evankelistan työn mahdollistaja

Edellä kerroin, että Mission Europe haluaa olla evankelistan tehtävän mahdollistaja.

Mutta koko Mission Europen työn mahdollistaja on lähettäjä eli sellainen henkilö, joka varustaa työntekijämme tehtävään. Olemme jokaisesta lähettäjästä äärimmäisen kiitollisia!

Mikä on lähettäjän tehtävä? Hän saa säännöllisesti lähetiltään kirjeen (yleensä kerran kuukaudessa).

Kirjeessä lähetti (työntekijä) kertoo kuulumisiaan ja rukousaiheita, joiden puolesta lähettäjä rukoilee. Kirjeessä on myös tilitiedot mahdollisen taloudellisen lahjan maksamiseen. Lue lisää ja liity lähettäjäksi:

Lue lisää työntekijöistä ja/tai liity lähettäjäksi.

Siunauksen toivotuksin

Mika Tuovinen, toiminnanjohtaja, Mission Europe
(21.4.2022)

Tutustu työntekijöihinAnna lahja työhönTule lähettäjäksi

Vastaa