You are currently viewing Miljoona ihmistä Kristukselle!

Miljoona ihmistä Kristukselle!

”Auttaa voittamaan 1 miljoona ihmistä Kristukselle.”

Ystäväni, terveisiä Etelä-Saksan Kandernista. Nyt vihdoin ehdin päivittää tänne uutisia matkaltani, jonka tarkoitus on ottaa haltuuni Mission Europe -järjestön talous- ja muuta hallintoa. Kolmen päivän aikana olemme jutelleen paljon Markku Happosen kanssa, joka on kantanut ansiokkaasti suuren kuorman Mission Europen yli 30 vuoden historiassa. Tänään perjantaina keskustelujen lisäksi on ollut tapaaminen saksalaisen kirjanpitäjän kanssa sekä vierailu pankissa.

Näky sytyttää toimintaan

Kaikkea hallintoa iloisemmaksi tekee Mission Europen NÄKY.

Kalevi ja Eine Lehtisestä Markku ja Aulikki Happoseen sekä moneen muuhun ja nyt tämän hetkiseen tiimiin (Ilkka Puhakka, Seppo Niemeläinen, Petri Välimäki, Helmuth Garoeb, Helena Jarva ja minä) kantavana ajatuksena on ollut evankeliumin julistaminen ja Jeesuksen seuraan kutsuminen.

Olen kiinnostunut historiasta. Sen tähden viihdyn täällä Mission Europen toimistolla myös historiakansioiden äärellä. Siellä on paljon kuvauksia menneistä missioista:
• Missio Leningradit
• Missio Volga
• Missio Ural
• Monet Suomen ja Euroopan missiot.

Kansioiden muistiot kertovat suurista tavoitteista. Sitä varten moni perhe oli muuttanut tänne Kanderniin. Ja täältä käsin työalueena oli koko Eurooppa. Kirjoituskoneiden liuskat kertovat sen hetken unelmista.

Suurten näkyjen taustalla on tuo ihan alussa kirjoittamani lause, joka kuvasi rohkeasti Mission Europen tiimin näkyä työstä: Auttaa kristikuntaa voittamaan paljon ihmisiä Jeesukselle.

Tuossa puhuttiin yhdestä miljoonasta. Yli kolme vuosikymmentä sitten kirjoitetut sanat pysäyttivät minut:

”Auttaa voittamaan 1 miljoona ihmistä Kristukselle.”

”…eivätkä näyt olleet tavallisia.”

Joskus tuntuu, että suurten näkyjen aika on ohi! Se on sääli!

Näkyjen ajan ei pitäisi koskaan olla kristikunnassa ohi!

Ensimmäisen Samuelin kirjan alussa on mielenkiintoinen ajankuvaus: ”Siihen aikaan Herra puhui ihmisille vain harvoin eikä näkyjä usein nähty.” (1. Sam. 3:1). Vanhemmassa käännöksessä tämä kerrotaan näin: ”eivätkä näyt olleet tavallisia.”

Hengellisessä työssä tarvitaan työnäkyä. Mission Europen työnäkynä on ollut voittaa ihmisiä Jeesuksen tuntemiseen. Itseasiassa tuo yli 30 vuotta sitten kirjoitettu näky miljoonan ihmisen voittamisesta on pieni, sillä Euroopassa on 750 miljoonaa asukasta. Onneksi on paljon myös kristittyjä, joiden kanssa yhdessä toimimme!

Jokainen eteenpäin menevä palvelutehtävä tarvitsee uskon näköaloja

Mission Europe on yksi joukko monien muiden rinnalla. Voimamme on ehkä vähäinen, mutta näkymme on suuri: Voittaa monia Jeesukselle ja pelastukseen.

Näen tässä tärkeänä muun muassa seuraavat asiat:

  • Halu johdattaa toisia Jeesuksen tuntemiseen. Tämä on näyssä perustavaa. Jos tätä ei pidetä tärkeänä, silloin sen hyväsi ei nähdä vaivaa.
  • Kaikkien hengellinen pappeus. Kristittyjen kouluttaminen kristittynä elämiseen ja todistustehtävään. Jokainen kristitty on Jumalan palvelija. Tähän liittyy hengellinen moninkertaistuminen, jossa opetamme eteenpäin sitä, mitä olemme itse saaneet. Ja opetamme heitä tekemään samoin. Hengellisten isien ja äitien tarve on valtava.
  • Kristittyjen yhteinen todistus. Tarvitsemme yhteyttä kristikunnan moninaisuuden keskellä. Meitä yhdistää sama Jumala, sama pelastus ja sama tehtävä. Jeesus kutsui kristityt keskinäiseen rakkauteen.
  • Jeesus Kristus pidetään uskon ja julistuksen keskipisteenä.

Suuri näky johtaa armoon ja Kristus-keskeisyyteen

Mielestäni nyt tarvitsemme Euroopassa ja Suomessa uutta intoa, rohkeutta ja uskallusta kristittyjen yhteiseen julkiseen evankelioimistyöhön.

Ainakin minua suuret näyt sytyttävät, ja ne antavat voimaa. Ne vievät myös armon alle, sillä omin voimin niiden alle nääntyy. Pieni näky kiinnittää huomiota omiin voimavaroihin, suuri (inhimillisesti mahdoton) näky Kristukseen!

Pessimismi pois! Rakkaus, rohkeus ja rukous tilalle

Passiivisuutta ja pessimismiä horjuttaa ensi syksyn Se löytyi -mediamissio, missä minä, Mission Europe ja sadat muut seurakunnat ja järjestöt olemme yhdessä täysillä mukana. Rukoilen, että siitä alkaisi jotain uutta.

Moni on rukoillut maahamme herätystä. Miten olisi sitoutuminen kristikuntana tällaiseen uskonrukoukseen tänään:

”Rukoilemme, että voisimme voittaa 1 miljoona suomalaista Kristukselle.”

Tällaisen näyn toteuttamisessa haluan olla mukana!

Saksasta tervehtien,

Mika Tuovinen, toiminnanjohtaja, Mission Europe
(ps. Työssäni tarvitsen lähettäjiä, jotka rukoilevat ja tukevat taloudellisesti. He tekevät työni jatkon mahdolliseksi. Katso lisää.)
(5.3.2022)

Vastaa