Ytimessä armo ja rakkaus

Ytimessä armo ja rakkaus

Mission Europen Petri Välimäki on tuttu ääni Radio Patmoksen kuuntelijoille. Hän oli 25.5.2021 Satu Panulan ja Markku Vuorisen haastateltavana Radio Patmoksen Aamuvieras-ohjelmassa. Ohjelman voi kuunnella Patmoksen kotisivulla.

Petriltä kysyttiin muun muassa, mistä voimat riittää kaikkeen laajaan opetus-, julistus- ja sielunhoitotehtäviin sekä kirjojen kirjoittamiseen?

Petrin kertoi tehneensä priorisointiperiaatteen. Hän keskittyy evankeliumin ydinsanoman välittämiseen. Joskus tulee toisenlaisia tärkeitä kutsuja, mutta jos hän kokee, ettei se kuulu hänen ydinkutsumukseensa, hän antaa jonkun toisen toteuttaa nämä arvokkaat tehtävät.

Petrillä evankeliumin palvelemisen suuri tähtäin on johdattaa mahdollisimman monia pelastukseen ja taivaaseen. Tässä on kaksi erillistä osaa. Erityisesti nuorempana ja vieläkin on tärkeää itse julistaa ja kutsua ihmisiä pelastukseen. Nyt tärkeää on myös niiden varustaminen ja kouluttaminen, joilla on sama näky.

Kutsu kokoaikaiseen hengelliseen työhön?

Markku Vuorinen kysyi Petriltä neuvoja niille, jotka kokevat kutsun Jumalan valtakunnan työhön ja haluaisivat tehdä uskossa siihen hypyn jättämällä vanhan toimeentulonsa. Rohkaisetko tällaiseen?

”Kyllä, mutta harkiten”, oli Petrin vastaus. Petri muistutti Paavalin ohjeesta käyttää terveen harkinnan henkeä.

Petri muisteli nuorena tehtyä äkkiloikkaa, jonka seuraukset eivät olleet hyviä. Vanhempana hän on harkitsevampi, sillä teemme helposti harkitsemattomia päätöksiä, jotka voivat olla kurjia sekä itselle että läheisille. Uskonhyppyihin kuuluu terve harkinta ja tilanteen arvioiminen. Joudumme ottamaan myös uskon askeleita, ja aina kun astumme uuteen, siinä on riskejä. Niille, jotka suunnittelevat siirtymistä kokotoimiseen Jumalan valtakunnan työhön, Petri antaa ohjeeksi tehdä asioita harkiten, askel kerrallaan ja hyvin mielin Jumalan johdatusta etsien.

Mikä on Mission Europe?

Haastattelun lopussa Petriltä kysytään, mikä on Mission Europe.

Petri kertoi sen syntyneen Kalevi Lehtisen missiotoiminnan mahdollistamiseksi kun Kalevi siirtyi hallintotehtävistä evankelistaksi. Mukana ovat edelleenkin puheenjohtajana Markku Happonen ja työntekijöinä Petrin lisäksi Seppo Niemeläinen, Ilkka Puhakka ja Mika Tuovinen.

”Meitä yhdistää se, että armon evankeliumi on äärettömän tärkeää. Haluamme palvella, jotta ihmiset saavat kuulla sen sanoman”, Petri sanoo.

Kiitos Petri Välimäki, Satu Panula ja Markku Vuorinen mielenkiintoisesta haastattelusta.

Petristä voit lukea lisää muun muassa täältä: Kerro heille, että minä rakastan heitä.

(25.5.2021) Mika TuovinenKerro heille, että minä rakastan heitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *