You are currently viewing Suuren näyn sytyttäminä Euroopassa

Suuren näyn sytyttäminä Euroopassa

Mission Europe perustettiin 1991 missiotapahtumia ja seurakuntien kouluttamista varten. Tässä osa toiminnanjohtaja Mika Tuovisen matkaraportista maaliskuulta:

”Olen Kandernissa. Matkani tarkoitus on ottaa haltuuni Mission Europen talous- ja muuta hallintoa. Markku Happonen johdattaa minua sisälle saksalaiseen asiainhoitamiseen. Siihen on sisältynyt tutustuminen saksalaiseen kirjanpitäjään sekä pankkijärjestelmään. Tuliaisina on monet keskustelut menneestä ja tulevasta.

Otin majapaikkaani mielenkiintoisen näköisen kansion Mission Europen syntyhetkiltä. Sieltä löytyi monenlaisia Happosten, Lehtisten ja muiden tekemiä suunnitelmia. Erityisesti minut pysäytti lause, joka kertoo sekä työn vakavuudesta että merkityksellisyydestä. Tavoite on valtava: ”Auttaa voittamaan miljoona ihmistä Kristukselle.”

Jumala tietää lopulliset tulokset. Mutta tuo suuri näky on ymmärrykseni mukaan Jumalan tahdon mukainen. Se on toisaalta pieni näky, sillä Jumala haluaa, että kaikki Euroopan 750 miljoonaa ihmistä pelastuvat ja tulevat tuntemaan Kristuksen. Mutta onhan täällä paljon muitakin seurakuntia, kirkkoja ja järjestöjä!

Näky saa aikaan toimintaa!

Juuri NÄKY synnytti Mission Europen. Pieni tiimi visioi ja toteutti suuria. Oli Venäjän missiot Leningradissa, Volgalla ja Uralilla, monet missiot Suomessa ja muualla Euroopassa. Näyt osoittavat oikean suunnan. Suuret voidaan toteuttaa yksinomaan Jumalan armosta ja voimasta. Minut ne ohjasivat Mission Europen työyhteisöön.

Eurooppa on yhä enemmän lähetyskenttä. Vaikea kenttä. Täällä on paljon niitä, joiden sydän ei ole antanut kristinuskon sanomalle lupaa säväyttää ja yllättää. Moni luulee tietävänsä, ettei Jumala ja Jeesus ole totta!

Euroopassa tarvitaan työntekijöitä. Tarvitsemme niitä, jotka ovat löytäneet vastauksia maanosamme tavoittamiseen, ja osaavat tukea myös Suomen seurakuntia. Tässä toivon ja tulen sytyttämisessä haluamme Mission Europena olla mukana.

Tapahtumia Tallinassa ja Suomessa

Osallistumme innolla tulevan kesän Tallinnan Mustamäen kirkkopäiviin ja ensi syksyn valtakunnalliseen “Se löytyi” –missioon kotimaassa. Kohotamme katsettamme eteenkin päin.

Rukoukseni on, että löytäisimme ne paikkakunnat, jotka jo 2022 syksyllä alkavat pohtia kanssamme uusien koko aluettaan koskevien missioiden järjestämistä. Sydämeni sykkii halusta nähdä kristittyjen yhdessä vievän evankeliumin koko alueelleen ja kutsuvan kaikkia Kristuksen seuraan.

Suomi ja Eurooppa lähetysalueina

Kansainvälisessä lähetyskeskustelussa on pian jo 60 vuoden ajan puhuttu lähetystyöstä kuudella mantereella. Euroopan kristittyjen ja kirkkojen on hyvä myöntää: kristittyjen lukumäärä on laskenut niin alas, että mekin olemme lähetyskenttä. Esimerkiksi Viron ev.lut. kirkko on jo vuosikymmeniä puhunut omasta maastaan lähetysalueena.

Mielestäni Suomen ev.lut. kirkon tulisi tehdä samoin. Vanha ajatus kansankirkosta, jossa suurin osa kansasta kuuluu kirkkoon ja kirkko palvelee heitä evankeliumin sanomalla, on epärealistista. Tosin tässäkin on raamatullinen pohja ja tavoite, sillä Jeesus käski tehdä kaikista kansoista hänen opetuslapsiaan (Matt. 28:18-20). Kirkon jäsenmäärä vähenee. Suuri osa jäsenistä ei usko kirkon opetuksen mukaisesti. Me olemme lähetystilanteessa.

Iloitsen aloitteista, joita kirkossani on tehty evankelioimistoiminnan vahvistamiseksi. Työtä voidaan tehdä monin tavoin, ja tärkeää on kristillisen elämäntavan lisäksi evankeliumin kertominen Jeesuksesta ja kutsu hänen seuraamiseensa.

Mielestäni yksi Suomen kristikunnan ongelma on epävarmuus tämän kutsun esittämisessä. Usko kääntymykseen ja kristityksi kuului selvästi apostolien opetukseen. Työn tarkoituksena on, että mahdollisimman moni uskoo Jeesukseen Kristukseen omana Herranaan ja Vapahtajanaan.

Rukoile Euroopan ja Suomen puolesta

Ryhdy rukoukseen maanosamme kirkkojen ja kristittyjen puolesta. Rukoile oman maamme ja oman seurakuntasi työntekijöiden ja vastuunkantajien puolesta. Rukoile uudistusta ja herätystä kristityille. Ja koko maallemme, jotta moni löytäisi uskon Jeesukseen.

Rukoile uusia työntekijöitä, jotka uudella innolla vastaavat lähetystehtävään maassamme. Ja jos voit, tue taloudellisesti heidän lähettämistään. Yhä enemmän kristillisestä työstä tulee tapahtumaan vapaaehtoisten lahjoitusten ja lähettäjäpiirien varassa.

Ei menetetä toivoamme. Ulkoisesta tilanteesta riippumatta tehtävänantomme on sama: ”Julistakaa evankeliumia kaikille luoduille, joka uskoo ja kastetaan, pelastuu. Joka ei usko, tuomitaan kadotukseen” (Mark. 16:15).

Siunauksin
Mika Tuovinen, toiminnanjohtaja, Mission Europe
(21.4.2022)

Tule lähettäjäksiLahjoitaTyöntekijät

Vastaa