You are currently viewing Miten voin olla mukana Mission Europen työssä?

Miten voin olla mukana Mission Europen työssä?

Eurooppa on lähetyskenttä. Se oli sitä jo vuonna 1974 kun Eine ja Kalevi Lehtinen muuttivat Suomesta Saksaan Campus Crusade for Christin työhön. Tämä oli Lehtisten vastaus Euroopan lähetyshaasteeseen. Lehtiset kutsuivat avukseen Aulikki ja Markku Happosen, jotka muuttivat Saksaan vuonna 1983.

Kalevi Lehtinen kutsuttiin vuonna 1987 Missio Helsinkiin Billy Grahamin tulkiksi. Tästä alkoi Suomessa missioiden sarja. Pian myös Neuvostoliitto avautui evankeliumille. Laajenevaa missiotoimintaa varten Lehtiset ja Happoset perustivat Mission Europen kesällä 1991. Noihin aikoihin järjestettiin suuria missioita Virossa ja Neuvostoliitossa. Ensin oli Missio Leningrad, ja myöhemmin missiot Volgalla ja Uralilla. Samaan aikaan missioiden sarja jatkui Suomessa.

Mission Europe tänään

Tämä vuosi 2021 on Mission Europen 30-vuotisjuhlavuosi. Katsomme kiitollisena menneisyyteen, mutta sama evankeliumin viemisen näky kantaa tälläkin hetkellä. Työn ytimessä on evankeliumi Jeesuksessa Kristuksessa, ja sen julistus mahdollisimman laajalle yhdessä kristillisten järjestöjen, seurakuntien ja kirkkojen kanssa.

Tällä hetkellä toiminnanjohtajana on pastori Mika Tuovinen, evankelistana Ilkka Puhakka, valmentajana Seppo Niemeläinen ja evankelista-kouluttajana Petri Välimäki. Markku Happonen on hallituksen puheenjohtaja. Kalevi Lehtinen siirtyi ikuisuuteen kesällä 2011.

Israelissa toimimme yhteistyössä Sarigim-järjestön kanssa. Virossa tuemme Viron ev.lut. kirkon seurakuntia ja kirkon lähetyskeskuksen evankelioimistyötä (EELK Misjonikeskus). Venäjällä olemme yhteistyössä Inkerin kirkon seurakuntien kanssa. Kaikissa näissä maissa meillä on yhteys myös toisiin kirkkokuntiin, ja haluamme toimia kaikkien Apostoliseen uskontunnustukseen sitoutuvien kanssa.

Mission Europen visio ja missio

Mission Europen visiona on henkilökohtaisen uskon syntyminen ja kristittyjen yhteyden merkitys:

”Evankeliumi jokaiselle, jotta syntyisi yhteys Jeesukseen Kristukseen ja toisiimme.”

Tehtävämme eli missiomme olemme määritelleet näin:

”Julistamme evankeliumia ja kutsumme henkilökohtaiseen uskoon ja Jeesuksen seuraamiseen sekä seurakuntayhteyteen. Rohkaisemme elämään Jumalan armosta ja armollisesti lähimmäisten kanssa. Varustamme uskovia kristittynä ja Jeesuksen todistajana elämiseen. Innostamme Jumalan kansaa oman alueensa ja maailman evankelioimiseen. Haluamme nostaa evankeliumin Jeesuksesta julkiseksi puheenaiheeksi. Toimimme laajasti paikallisten kirkkojen, seurakuntien ja kristillisten järjestöjen kanssa.”

Miten voin olla mukana tässä tehtävässä?

Olet tervetullut yhteistyöhön Mission Europen lähettäjänä. Jokaisella työntekijällämme on lähettäjäpiiri, joka mahdollistaa työn. Emme saa työhömme varoja valtiolta tai kirkolta lukuun ottamatta mahdollisia matkakorvauksia tai puhujapalkkioita. Työn rahoitetaan lahjoituksilla. Jokainen työntekijä kerää oman häntä tukevan lähettäjäpiirin.

Voit lukea tästä lisää työntekijöistämme:
• Markku Happonen.
• Ilkka Puhakka.
• Seppo Niemeläinen.
• Mika Tuovinen.
• Petri Välimäki.

Taloudellinen tuki

Tärkeä osa Mission Europen työssä on Mission Tuki ry, joka hoitaa varainhankinnan Suomessa. Se julkaisee Mission Tuki -uutiskirjeettä, joka kertoo uutisia työstämme. Tämän kirjeen voit tilata kotisivultamme.

Lähettäjäpiirin jäsenet voivat tukea työtä taloudellisesti yksittäisin lahjoituksin tai kuukausilahjoittajana.

Jos et halua liittyä lähettäjäksi, mutta haluat tehdä työllemme lahjoituksia, löydät pankkitiedot kotisivumme oikeasta sivupalkista.

Rukouksessa työssä mukana

Lähettäjäpiirikirjeissä löydät rukousaiheita. Rukous on hengellisen työn menestystekijänä todella tärkeä. Uskomme, että olemme hengellisessä sodassa ja paha vihaa evankeliumin julistamista ja jokainen uskoontullut on menetys paholaiselle. Työntekijämme tarvitsevat rukoilijoita kuten myös yhteistyötahomme. Jeesus kehotti rukoilemaan työntekijöitä elonkorjuuseen (Matt. 9:37-38).

Työn esillä pitäminen

Jos sydämessäsi on samankaltainen näky evankelioimistyölle ja kristittyjen yhteydelle, voit pitää työnäkyämme esillä seuraamalla Facebook-sivuamme ja jakamalla uutisia tältä sivustoltamme. Toivon, että myös tätä sivua jaetaan eteenpäin!

Valtava haaste

Suomen ja Euroopan lähetyshaaste ja evankelioimisen haaste on valtava. Eurooppa on lähetyskenttä.

Mission Europessa olemme mukana maanosamme tavoittamisessa, ja kutsumme sinut mukaan tähän tehtävään!

Kerran nykyisen Turkin alueella Aasiassa Paavali näki näyssä eurooppalaisen miehen, joka pyysi apua:

”Paavali näki yöllä näyn: makedonialainen mies seisoi ja pyysi häntä sanoen: ”Tule yli Makedoniaan ja auta meitä”. Ja kun hän oli nähnyt sen näyn, niin me kohta tahdoimme päästä lähtemään Makedoniaan, sillä me käsitimme, että Jumala oli kutsunut meitä julistamaan heille evankeliumia.” (Ap.t. 16:9-10).

Me haluamme vastata Euroopan lähetyshaasteeseen, ja kutsumme sinua mukaan: Tule ja auta meitä!

Tehdään yhdessä parhaamme Euroopan kirkkojen, seurakuntien, kristillisen järjestöjen ja eurooppalaisten hyväksi.

Mission Europessa se tarkoittaa keskittymistä evankeliumin julistamiseen ja seurakuntien aktivoimiseen. Kun ihmisiä tulee uskoon ja seurakunta herää ja innostuu, muutos parempaan on mahdollista.
Euroopan lähetyshaasteen edessä: Tervetuloa yhteiseen työhön!

Mika Tuovinen
toiminnanjohtaja
Mission Europe
(22.4.2021)

Vastaa