You are currently viewing Mission Europen kansainvälinen työ kasvaa. Viroon on perustettu Mission Europe Estonia.

Mission Europen kansainvälinen työ kasvaa. Viroon on perustettu Mission Europe Estonia.

Mission Europe perustettiin evankelista Kalevi Lehtisen työn mahdollistamiseksi vuonna 1991. Tavoitteena ei ollut uusien Mission Europe -maatiimien perustaminen. Mission Europe e.V:n päätoimisto oli Saksan Kandernissa. Suomeen perustettiin Mission Tuki ry kansainvälisten ja kotimaisten missioiden tueksi. Mission Tuki ry:n nimi vaihdettiin Mission Europe Finlandiksi.

Mission Europe on toiminut alusta alkaen Virossa. Erityisen läheinen suhde on ollut Viron ev.lut. kirkon Lähetyskeskukseen, mutta työtä on tehty kaikkien kirkkokuntien kanssa.

Kutsu hengelliseen työhön

Joel Reinaru toimii Mission Europe Estonian johtajana ja evankelistana. Hänellä on pitkä kokemus nuorisotyöstä Virossa.

Joel koki nuorisoherätyksen kotiseurakunnassaan Lääne-Nigulassa Haapsalun lähellä. Se synnytti hänessä rakkauden nuorisotyöhön. Kun Joel valmistui yliopistosta, hän etsi Tallinnasta sellaista työtä, josta pääsee ajamaan sata kilometriä nuorten luokse:

”Tämä vaikutti siihen, että kun hain työtä tärkeintä ei ollut palkka, vaan se, että pääsin perjantaisin nuorten pariin.”

Joel kertoo, että Viron luterilaisessa kirkossa on 168 seurakuntaa, mutta vain kahdessa on palkallinen nuorisotyöntekijä.

Vähitellen Joel tunsi kutsua lähteä täysipainoisesti Jumalan valtakunnan työhön, muttei tiennyt, miten se voisi tapahtua. Hän sai kutsun Turun Kristuspäivään vuonna 2008. Siellä hän tutustui Agape Eesti -järjestöön, joka voisi mahdollistaa palvelutyön. Suomesta Kalevi Lehtinen tuli Viroon neljään näkyiltaan, joissa kerrottiin Joelin työstä ja haastettiin tukemaan hänen työtään.

Joelilla oli Crux-bändi, jonka kanssa hän kiersi julistustehtävissä. Hän järjesti edelleen nuorteniltoja ja osallistui seurakunnan perustamiseen Sakun kaupungissa.

Agape Eestin palveluksesta Joel siirtyi Viron ev.lut. kirkon lähetyskeskukseen. Hän vastasi muun muassa kristillisen nuortenlehden päätoimittamisesta sekä kehittyvän PlussMedia -työn johtamisesta.

Ajatus Mission Europe Estoniasta syntyy

Mission Europen historia on ollut Joelille tuttu Kalevi Lehtisen kautta. Vuosi sitten Joel koki, että Jumala haluaa johdattaa johonkin uuteen.

Joel on toiminut Virossa evankelista Ilkka Puhakan tulkkina. Hän puhui kokemuksestaan Ilkan kanssa, ja tapasi myöhemmin myös toiminnanjohtaja Mika Tuovisen. He näyttivät Joelille vihreää valoa.

Joel rukoili Jumalan johdatusta. Marraskuussa rukouksessa hän koki Jumalan sanovan, että nyt on aika ottaa askel Mission Europeen.

Mission Europesta ehdotimme, että Viroon perustettaisiin oma itsenäinen Mission Europe Estonia, joka mahdollistaa Joelin ja hänen vaimonsa Signen työn nyt ja mahdolliseseti toistenkin palvelutyön jatkossa.

Joel on jättänyt nuorten mediatyön johtamisen toisille. Hän ei kuitenkaan halua unohtaa nuorisotyötä. Hän on mukana valtakunnallisessa nuoriso- ja evankelioimistyössä toimijana sekä hengellisenä esikuvana ja johtajana.

Nyt Joelille on tärkeintä kutsumus toimia evankelistana ja saarnaajana eri kirkkokunnissa. Julistamisen lisäksi hän rukoilee sairaiden parantumisen puolesta.

Olemme Mission Europessa valtavan kiitollisia tästä askeleesta. Kutsumuksemme on palvella evankelistoja ja evankeliumin julistamista. Tämä on tärkeää Viron työmme kannalta. Mutta nyt otimme myös strategisesti merkittävän askeleen työmme identiteetin kannalta perustamalla uuden itsenäisen Mission Europen perheeseen kuuluvan järjestön. Jumalan valtakunnan työhön kuuluu uskollisuuden lisäksi pyrkimys kasvuun.

Mission Europe Estonian kotisivu.

Viron Viljandissa 27.6.2024, Mika Tuovinen


ILOITSEMME JOS TÄTÄ TIETOA JAETAAN!

Klikkaa alta:

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Vastaa