You are currently viewing ”SE OLI MUN UNELMANI!” -Kalevi Lehtinen

”SE OLI MUN UNELMANI!” -Kalevi Lehtinen

Muusikko-evankelista Samu Saarinen kertoi elämänsä aarteista Facebookissa. Eräs hänen saamansa aarre oli neljän sanan pituinen.

Samu kaipasi varmuutta kutsumukselleen evankelistana:

”Kaipasin tuolloin varmuutta omalle kutsulleni evankelistaksi. Se oli minunkin unelmani. Mutta koin epävarmuutta saako näin ajatella. Opetetaanhan varsin yleisesti, että omat halut tulee hylätä, ja kysellä mikä on Jumalan tahto.”

Samu esitti evankelista Kalevi Lehtiselle kysymyksen:

”Mistä Kalevi aikoinasi tiesit, että juuri evankelioiminen on sinun juttusi?”
Kalevi vastasi:”Se oli mun unelmani”.
Samu kirjoitti:”Kukaan vain ei ollut minulle koskaan osannut kertoa, että ne voivat olla myös yksi ja sama asia. Siis oma tahto ja Jumalan tahto. Paavalihan sanoo jossain kirjeessään, että Jumala vaikuttaa sekä tahtomisen, että tekemisen.”

Samu jatkaa:

”Tämä Kalevin vastaus kysymykseeni oli siis tavattoman vapauttava. Taakka lähti pois harteiltani, ja saatoin hyvillä mielin alkaa kutsua itseäni muusikko-evankelistaksi.
Kuluneet 10 vuotta ja monet kohtaamiset ja kyynelet yleisön silmissä ovat selkeästi osoittaneet, että kutsu on ollut totta. Unelmani oli oikea.
Ehkä joku muukin on paininut saman asian kanssa oman kutsunsa suhteen. Toivottavasti tämä voi sinuakin olla rohkaisemassa eteenpäin toteuttamaan unelmaasi Jumalan kanssa.”

Kiitos Samu näistä sanoista.

Evankelistoja on Suomessa vähän. Tiedän, että paljon niitä, jotka kyselevät: ”Olisiko tämä minun kutsumukseni?”

Suurin osa evankelistoista toimii oman arkityönsä ohessa arjessa. Moni kohtaa yhden ihmisen. Samu kohtaa musiikkinsa ja puheidensa kautta monia. Kaikenlaisia evankelistoja tarvitaan.

Mikä on sinun unelmasi?

Minun unelmani on, että Suomessa olisi enemmän julkisesti ja rohkeasti Jeesusta seuraavia kuin niitä, jotka eivät usko. Tämä luo vahvan seurakuntaelämän ja voimme moninkertaistaa lähetyspanoksemme maihin, joissa Jeesusta ei tunneta. Tätä varten teen työtä.

Mikä on sinun unelmasi? Mikä saa sinut liikkeelle?

Siunausta päivääsi ja johdatusta elämääsi

Mika Tuovinen
toiminnanjohtaja
Mission Europe
PS. Samu työskentelee Song for Life ry:ssä, jonka toiminta perustuu yksityisiin lahjoituksiin. Samulla on tukirengas, johon voi liittyä. Evankelistat ovat harvinainen laji Suomessa, ja heitä kannattaa tukea rukouksin ja taloudellisesti! Lue tästä lisää Samun työstä: http://www.samusaarinen.fi/
(28.12.2021)

Vastaa