You are currently viewing Raamatun viimeisen luvun valtava sanoma

Raamatun viimeisen luvun valtava sanoma

Luin taas Raamattuni viimeisen luvun. Välillä on hyvä katsoa, miten kertomus päättyy! Tässä on kyse maailmanhistorian suuresta kertomuksesta.

Entä mitä tämä luku sanoo kristittyjen tehtävästä ajassamme?

Nostan tässä viisi asiaa Ilmestyskirjan viimeisimmästä luvun sanomasta

1. Historialla on käsikirjoitus.

Raamattu alkaa kertomuksella maailman luomisesta ja paratiisista. Tästä hyvästä ajasta kerrotaan kahden luvun verran. Raamatumme kaksi viimeistä lukua kertoo uudesta luomisesta, uudesta taivaasta ja maasta, joka on täydellisempi kuin paratiisi. Siellä ei ole enää syntiinlankeemuksen mahdollisuutta.
Näiden kahden kuvauksen väliin mahtuu maailmanhistoriamme. Jumalalla on käsikirjoitus maailmanhistoriaan.

2. Taivas ja kadotus on totta

Viimeinen luku muistuttaa sekä taivaan että kadotuksen olemassaolosta. On olemassa joukko – oikeita ihmisiä – jotka jäävät Jumalan valtakunnan ulkopuolelle.

3. Lupaus lahjana saatavasta pelastuksesta

Ilmestyskirjan loppu muistuttaa, että Jumalan valtakuntaan pääsevän sisälle ne, jotka pesevät vaatteensa. Tämä tarkoittaa syntien anteeksiantamusta, jonka perustana on Jeesuksen kuolema, ja joka otetaan uskomalla vastaan. Vaatteiden pesemisen (joka tapahtuu Jeesuksen veressä) lisäksi pelastukseen pääsemistä kuvataan juomisena: ”Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon lahjaksi elämän vettä.” (22:17).

Nämä kaksi kuvaa – vaatteiden peseminen ja elävän veden juominen – kuvaavat meidän tehtäväämme. Pesupaikka on valmiina, sillä Jeesus on sovittanut syntimme ja voi antaa ne anteeksi. Jeesus antaa elävää vettä kaikille, jotka vain tulevat ja pyytävät.

4. Jeesus tulee takaisin

Luvussa on mainitaan kolmesti nämä sanat:
• ”Minä tulen pian” (22:7).
• ”Minä tulen pian” (22:12).
• ”Minä tulen pian” (22:20).

Me odotamme Jeesuksen paluuta kirkkaudessa. Hän tulee tuomitsemaan elävät ja kuolleet, ja antamaan ikuisen onnen taivaassa seuraajilleen.

5. Raamattu päättyy rukoukseen: Tule, Herra Jeesus.

Tehtävämme on odottaa Jeesuksen paluuta. Tämä odotus on kaikkialla Uudessa testamentissa ilon ja odotuksen aihe. Siksi rukoilemme: Tule Jeesus pian.

Mitä kristittyjen tulee tehdä?

Raamattu onneksi kertoo etukäteen maailmanhistorian suurista loppuvaiheista. Emme ole vielä aivan lopussa. Nyt oleva aika on armon aikaa: On armo ja mahdollisuus oppia tuntemaan Jumala ja ottaa pelastus vastaan. Ja on armon sanoman julistuksen aika.

Pidämme esillä näkemystä suunnitellusta maailmanhistoriasta

Tälle maailmalle tuo toivoa sanoma siitä, ettemme ole täällä sattumalta. Vaikka persoonallinen paha ja hänen lonkeronsa ihmiskunnassa pyrkii tuhoamaan ihmisiä ja luomakuntaa, tämä maailmankaikkeus ja maailma on Jumalan. Maailmanhistoriaan kuuluu myös tieto taivaasta ja kadotuksesta, joista jokaisella on oikeus kuulla.

Pidämme esillä pelastuksen mahdollisuutta ja kutsumme Jeesuksen seuraan

Jumalan maailmanhistoriassa on ollut eri vaiheita: Jumala loi ihmisen, valitsi Aabrahamin ja Israelin kansan lupausten kansaksi ja kansaksi, jonka kautta hän itse syntyy. Jumala tuli Jeesuksessa maailmaan, suoritti sovituksen synneistä Golgatalla, nousi kuolleista, astui taivaaseen. Jeesus antoi käskyn: Menkää ja julistakaa evankeliumia! Kutsukaa kaikkia pelastuksen yhteyteen.

Tämä on Mission Europen tehtävä nyt. Me kerromme Jeesuksesta ja kutsumme seuraamaan häntä. Tämä – maailman evankelioimisen haaste – on yksinomaan toimintamme tavoite yhdessä monien muiden kanssa.

Nyt on työn aika

Evankelioimistyölle ja lähetystyölle on annettu tietty aika. Se on nyt. Nyt meidän tulee tavoittaa läheisemme, kylämme, kaupunkimme, maakuntamme, maamme, maanosamme ja kaikki kansat.

Tätä varten teemme työtä! Tätä varten rohkaisemme krisittyjä ja kristikuntaa, tuemme kristillisiä järjestöjä, seurakuntia ja kirkkokuntia. Meille on annettu tämä tärkeä hetki viedä sanoma Jeesuksesta ja hänen paluustaan kaikkialle.

Työ on valtavan iso, mutta myös valtavan hieno!

Tätä varten Mission Europessa tarvitsemme myös työtovereita, jotka tulevat lähettämään työntekijöitämme. Olet tervetullut joukkoon Suomen ja Euroopan evankelioimisen tehtävään vaikka lähettäjänä.

Mika Tuovinen
toiminnanjohtaja, Mission Europe
(17.6.2021)

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Toni Ketola

    Se on siinä -evankeliumissa Jeesuksesta Kristuksesta, Jumalan Pojasta.

Vastaa