You are currently viewing Päivitys Mission Europen työntekijätilanteeseen

Päivitys Mission Europen työntekijätilanteeseen

Kalevi ja Eine Lehtisen sekä Markku ja Aulikki Happosen perustama Mission Europe on elänyt monia vaiheita. Järjestö perustettiin Saksan Kanderniin, jossa Lehtiset ja Happoset asuivat. Happoset asuvat siellä vieläkin. Missio Europe perustettiin mahdollistamaan laaja missio ja julistustoiminta sen jälkeen kun Kalevi siirtyi pois Campus Crusade for Christin Euroopan työn johtajan tehtävistä.

Mission Europen hautajaiset?

Kalevi Lehtisen kuoltua heinäkuussa 2011 Markku Happonen pohti, että tässä oli varmaan Mission Europen kertomuksen loppu. Tätä järjestöä ei enää tarvita.

Mutta pian evankelista Ilkka Puhakka ja kouluttaja Seppo Niemeläinen ottivat yhteyttä Markkuun ja kysyivät, voisivatko he tulla Mission Europen työyhteyteen. Tämä oli uusi alku. Seppo oli toiminut aikaisemmin vahvasti Kalevi Lehtisen missiojärjestelijänä, Ilkka oli jo tunnettu evankelista. Tästä avautui heille uudet toimintamahdollisuudet, ja molemmat ovat edelleen työssä mukana.

Mission Europe kasvaa

Vuonna 2015 pastori Petri Välimäki liittyi työntekijätiimiin. Petri on toiminut Perheniemen evankelisen opiston rehtorina ja kouluttajana, kiertänyt evankelistana ja opettajana seurakunnissa ja kristillisissä järjestöissä sekä radiossa ja televisiossa.

Vuoden 2021 alusta pastori Mika Tuovinen siirtyi toiminnanjohtajaksi ja evankelistaksi. Hän on toiminut aiemmin lähetystyössä ja Kansanlähetyksen johtajana. Mika kiertää puhumassa seurakunnissa ja kristillisissä järjestöissä. Hän toimittaa ohjelmaa Maailman tärkein tehtävä, jossa keskustelee Petri Välimäen kanssa. Mika, Petri sekä Erkki Suhonen ja Timo Pokki tekevät myös Voimaa Sanasta -ohjelmia TV7-kanavalle.

Vuonna 2022 Helena Jarva siirtyi Campus Crusade for Christin päämajasta Suomeen. Helena toimi suuren kansainvälisen lähetysjärjestön taloushallinnon johtotehtävissä. CCC pyysi, että voisimme ottaa Helenasta työntekijävastuun ja lähettää hänet CCC:n palvelukseen. Suostuimme iloiten pyyntöön. Helena tarkastaa CCC:n monien maajärjestöjen tilejä sekä kouluttaa hyvään taloudenhoitoon.

Vuonna 2022 Mission Europen tiimiin liittyi namibialainen Helmuth Garoeb. Hän asuu Oulussa. Helmuth on toiminut kotimaassaan Campus Crusade for Christ -järjestön johtajana. Hän toimii erityisesti Pohjois-Suomen alueella ja mielellään vierailee myös seurakunnissa puhumassa. Helmuth puhuu jo hyvin suomea.

Lähettämisen tapa

Jokaisen työntekijän takana on lähettäjien joukko, jota kutsumme lähettäjäpiiriksi. Jokainen on tervetullut mukaan. Lähettäjillä on erilaisia tehtäviä: jotkut rukoilevat, antavat varoja, rohkaisevat ja värvääjät uusia lähettäjiä mukaan. Joku tekee yhtä asiaa, joku useampia. Joku haluaa vain seurata, mitä tapahtuu. Sekin on luvallista. Kaikki työntekijämme tarvitsevat lisää lähettäjiä. Tervetuloa lähettämään!

Tulevaisuuden työntekijät

Tarvitsemme uusia evankelistoja ja kouluttajia. Mission Europe on ollut kokeneiden työntekijöiden ”loppusijoituspaikka”, mutta kaipaamme myös uusia ja nuoria työntekijöitä. Toki jos löytyy myös meidän kaltaisiamme seniorisarjan evankelistoja, olemme iloisia.

Moni pelkää lähteä mukaan kokien Mission Europeen tulon uhkarohkeana seikkailuna. Sitä se myös on. Jokaisen tulee löytää omat palvelutehtävänsä ja paikkansa. Jokaisen tulee myös kerätä varat omaan työhönsä (palkkakulut, palkan sivukulut, matka- ja toimintakulut). Me huolehdimme hallinnosta. Meillä ei ole valitettavasti rahaa palkata ketään muutoin kuin siten, että työntekijä tuo palkan mukanaan! Haluamme toki auttaa uusia työntekijiöitä tässä.

Rukousaiheena on uusien työntekijöiden löytäminen ja lähettäjien saaminen olemassa oleville työntekijöille. Tarvitsemme rukoilijoita ja lahjoittajia.

Uskomme, että meitä, evankelistoja ja evankeliumia edelleen tarvitaan Suomessa ja Euroopassa.

Tästä pääset tutustumaan työntekijöihimme.

Siunauksin,

Mika Tuovinen, toiminnanjohtaja&julistaja

ILOITSEMME JOS TÄTÄ TIETOA JAETAAN!

Klikkaa alta:

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Vastaa