Euroopan tulevaisuus – Sana ja rukous Eurooppa-päivänä 9.5.2021

Euroopan tulevaisuus – Sana ja rukous Eurooppa-päivänä 9.5.2021

Mikä on Euroopan tulevaisuus? Mikä on kristikunnan asema täällä? Moni piirtää vastaukset synkin värein. Kristitty voi katsoa Jeesusta, jolla on annettavana tulevaisuus ja toivo.

Ensimmäinen tunnettu eurooppalainen kristitty oli bisnesnainen, purppuranmyyjä Lyydia Kreikan Filippissä.
Tuosta lähti muutos, jonka ajallisia ja ikuisia siunauksia olemme saaneet maanosassamme nauttia.

Eurooppa käsittää alueen lännestä itään Uralvuorille ja Uraljokeen saakka. Alueella on 51 valtiota ja yli 700 miljoonaa asukasta.

Euroopassa suhde kristinuskoon vaihtelee suuresti maittain. Jossain kosketus kristinuskoon on katoamassa, jossain se on vahvaa. Vähemmistöön joutuminen voi terävöittää kirkon toimintaa löytämään identiteettinsä lähetyskirkkona. Jos on vielä rohkeutta ja annettavaa.

Rukoillaan Euroopan puolesta. Tämä on meidän maanosamme, jossa on 700 miljoonaa Jumalalle rakasta ikuisuusolentoa.

Rukoillaan kirkkojen ja seurakuntien puolesta. Herätystä meidän kirkkoihimme ja kristillisiin järjestöihimme.

Puhu Euroopalle hyviä uutisia!

Mission Europen perustaja evankelista Kalevi Lehtinen kirjoitti lähettäjäpiirikirjeessään 1979 Euroopan toivosta. Tämä teksti löytyy kirjasta Armo jää:

”Vanha, väsynyt, kuoleva Eurooppamme elää ilman toivoa ja ilman Jumalaa. Jo kuusikymmentä vuotta sitten saksalainen filosofi Oswald Spengler kirjoitti kirjan ”Länsimaiden perikato”, jossa hän ennusti eurooppalaisen kulttuurin väsymistä, loppuun kulumista ja kuolemaa. Hänen jälkeensä Eurooppa on saanut aikaan kaksi ihmiskunnan tuhoisinta sotaa, joissa viitisenkymmentä miljoonaa eurooppalaista menetti henkensä. Onko sotien, itsemurhien ja toivottomuuden Euroopalle tulevaisuutta?
On! Mutta vain hänessä, joka sanoi: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä!” Miljoonat eurooppalaiset miehet ja naiset ja nuoret huutavat apatiallaan, itsemurhillaan, poliittisella vimmallaan ja päämäärättömällä hapuilullaan: ”Puhu minulle hänestä, joka pelastaa kuolevan maanosan kuolevat ihmiset! Puhu Jeesuksesta tänään!”

Mission Europe on omalta osaltaan tukemassa Euroopan kirkkoja, järjestöjä ja kristittyjä maanosamme uudelleen evankelioimisessa. Haluaisimme tehdä paljon enemmän kuin mihin voimavaramme pystyvät.

Kristikunnan tehtävä täällä on saada 700 000 000 eurooppalaista kasvokkain Jeesuksen sanoman kanssa.

Muistetaan, että maanosamme on lähetyskenttä. Kuten oma kotimaammekin.

Rukous:

Jumala kiitämme, että sanoma Jeesuksesta tuotiin Eurooppaan ja Suomeenkin. Rukoilemme nyt maanosamme puolesta. Siunaa kirkkoja, seurakuntia, kristillisiä järjestöjä ja kaikkia kristittyjä.

Rukoilemme päättäjien puolesta Euroopan maissa ja yhteisöissä. Anna heille viisautta tehtäviinsä ja halua etsiä sinun tahtoasi.

Pyydämme hengellistä herätystä maanosaamme ja Suomeen. Auta meitä löytämään taas evankeliumin ilo ja anna kyky viestiä sitä tartuttavalla tavalla. Nosta uusia työntekijöitä, vaikuttajia ja johtajia. Varusta koko Euroopan kristikunta innolla ja taidolla sinun palvelukseesi. Anna siunauksesi Suomella ja Euroopalle. Anna Hengen tulien vielä palaa ja sanoman Jeesuksesta kaikua kirkkaana ja puoleensa kutsuvana. Ei meidän tähtemme, vaan sinun kunniasi tähden! Tee minustakin siunauksesi välikappale. Aamen.

Hyvää Eurooppa-päivää!
Mika Tuovinen
toiminnanjohtaja/Mission Europe
(9.5.2021)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *